Over gebruik van de muziek

Alle liederen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Ze zijn geschreven door christen-musici met het verlangen dat hun liederen tot zegen zullen zijn. Met de inkomsten uit het gebruik van hun liederen kunnen zij geheel of gedeeltelijk in hun inkomen voorzien. Respecteer alsjeblieft hun rechten door nota te nemen van het onderstaande.

Voorwaarden

  1. Als geregistreerd gebruiker van www.zingeennieuwlied.nl ontvang je van ons periodiek een email waarin je uitgenodigd wordt om kennis te maken met nieuwe liederen.
  2. De gratis PDF file geeft je het recht om 5 (vijf) afdrukken te maken. Een licentie voor meer afdrukken kun je bijkopen.
  3. Wij nodigen je van harte uit de liederen te zingen in je kerkdiensten en samenkomsten. Het is onze wens dat de liederen tot zegen zullen zijn.
  4. Wij gaan er van uit dat je kerk of gemeente een CCLI licentie heeft voor het gebruik van liedteksten. Het liedgebruik dien je dan ook te rapporteren op  https://reporting.ccli.com/search. Heb je geen CCLI licentie dan bevelen wij die van harte aan.
  5. Het is nadrukkelijk NIET toegestaan de pdf- en/of mp3 files op je website te zetten of andere wijze te verspreiden. Wil je de muziek of teksten publiceren, neem dan contact met ons op.
  6. Illegaal kopiëren of openbaar maken van de bladmuziek schaadt de belangen van de auteur(s) en is ook bij wet verboden.

Door het downloaden van de materialen van Zing een nieuw Lied verklaar je akkoord te gaan met deze voorwaarden

Vertalen van liederen: Als je in je gemeente een lied met een eigen vertaling wilt gaan zingen, dan dien je hiervoor eerst toestemming te vragen aan de uitgever. Je kunt hiertoe het Licenties – Small Stone Media formulier in dienen.

Liedgebruik in kerk en gemeente: De PKN heeft een zeer complete brochure uitgegeven met als titel “Auteursrecht en naburige rechten in de kerk”.
Je kunt deze brochure hier downloaden.

Liedteksten beamen etc: Wil je liedteksten overnemen, invoeren en opslaan in uw computer,  kopiëren, projecteren of anderszins voor bijeenkomsten gebruiken, dan moet hiervoor het zgn. “Reprografisch recht” worden afgedragen. Je kunt hiervoor contact opnemen met Christian Copyright Licensing International die dit recht namens veel rechthebbenden regelt. www.ccli.nl

Bladmuziek: Wil je deze liederen -al dan niet meerstemmig- met je groep of koor zingen? Bestel legale bladmuziek bij www.koormuziek.nl  of stuur een mail aan info@smallstonemedia.com

Uitvoeren/zingen/muziek in gemeente: Hiervoor moeten zgn. “Uitvoeringsrechten” worden afgedragen. Dat kan via de collectieve Buma-regeling van Continental Sound.  www.auteursrechtkenniscentrum.nl  

Audio opname en CD/DVD/Video productie: Hiervoor moeten zgn. “Mechanische rechten” worden afgedragen. Dat kan via Stichting Stemra. tel. (023) 799 79 99, website: www.bumastemra.nl

België: Met betrekking tot het “Liedteksten” en “Bladmuziek” gelden dezelfde regels voor België. Voor het regelen van de “Mechanische- en Uitvoeringsrechten” kunt u terecht bij SABAM. Tel. +32.2.286.82.11, website: www.sabam.be